Typsikt men ändå inte :P

Mamma jobbar under V.16 när alingsås Pay n jump är men såg att Marks RK har pay n jump på lördagen den veckan och mamma är ledig då :) så ev ska vi åka på den ;)

Ridpass lilleman 29 mars

Red ut lilleman idag och det gick bra :)
Traven var sådär var lite trippig och inte riktig avslappnad som jag ville ha honom men han blev mkt bättre efter jag hade galopperat. Galoppen var det likså i början men efter en stund blev han faktiskt riktigt fin och kunde göra galoppombyten över vägen och flytta honom och det blev en riktigt bra känsla! fin häst :)
 
seees :)
 

Kommande..

Har planerat att åka på en pay n jump V.16 med lilleman på Alingsås Rs men får se om mamma jobbar annars får jag planera om tävlings planeringen :) Har inte bestämt vilka klasser än men tror det kommer antingen bli 80,80 eller 80, 90 får se hur det går på träningarna :)
Är gymt taggad inför denna tävlings säsongen!
Har inte tävlat sen november 2011 pga att jag inte har någon tävlingsbar häst. Men det ska bli super roligt att komma ut på banorna iår :)

Häst nr 1 riden :)

Kellie blev först ut idag. Pigg och glad men i slutet travade hon på riktigt trevligt!
I början gick hon motskänkel lite och testa men efter ett tag gav hon sig ;) Nöjd med skrutt ponnyn idag <3


Hickstead the legend!

 
tårarna börjar verkligen komma när man tittar på denna teaser om hickstead och erik lamaz. Deras utstrålning går inte förklara!
 
 

hejsan hoppsan :)

Hejsan hoppsan alla bloggläsare!

Har bara två lektioner kvar av denna dagen alltså Biologi och Idrott. Sen blir det hem och rida lilleman och mocka stallet och sen till kellie och rida henne :)

seeees :)

time to change

Tycker själv att det är dags att byta header här på bloggen. tror det kommer bli en med mer vår teama. Kom gärna med förslag på hur ni tycker den ska se ut :)
 
 
 

Boots i hagen?

 På lilleman har jag alltid boots på i hagen när han har brodd på sig. om han bara har brodd bra så har han boots fram eller om han är broddad runt om så har han boots runt om. För jag är rädd för att han trampar sig själv med brodden. Han kan ju trampa sig slälv utan brodd med men det kanske inte blir riktigt den skaderisken. han rids även med boots när han har brodd. Han kan även få ha boots på sig i hagen om hagen är en tappsko hage så minskar det ju risken för att han trampar av sig skona. Men han är ingen tappsko häst och våran hovslagare är väldigt bra så det har sällan hänt att våra hästar har dragit av sig skorna. Det kan ha hänt typ en dag innan han kommer men det är också väldigt sällan. För tillfället har jag Gummiboots från www.Hooks.se  men tyvärr börjar dem gå mot graven då kardborre fästet börjat att lossna.. Annars tycker jag att det har varit helt Okej boots att ha i hagen och att de är lätta att rengöra. Men det ända negativ är fästena.  Använder ni boots? Har ni Tips på andra bra boots? :)
 
Dessa har jag hört att många är nöjda med professional choice bootsen och ska nog inskaffa mig ett par lite senare, helst i rosa :P
 
 

lite ändring :)

Lilleman har vila som sagt idag men kellie rider jag idag istället för att hon vilar då hon vilade i måndags men visste inte riktigt först om jag skulle hinna men det ser ut som jag gör det! :)
Ska kolla om paddocken där kellie och bebsan har tinat så kan jag rider ett par varv där annars får vi se vart jag rider henne.

Passar på att bjuda på en gammal bild :)<3

Skönt!

Det är bara 4 skoldagar denna veckan! Härligt det innebär att jag hinner rida Kellie och lilleman och ev en annan häst också under dessa dagarna då vi inte har några prov eller andra inlämningar :) Sen hinner jag med lite annat smått och gott i stallet också :)

vinn en ryktväska från eskadron hos ridboken.se

ridboken-tavling
 
LänK: http://ridboken.se/tavling-3/

Kellie schema V.13

Måndag: Vila, ev. skrittas
Tisdag: Rida lugnt på ängen annars longera henne.
Onsdag: Vila
Torsdag: Rida ett pass på ängen
Fredag : Longeras
Lördag: Skrittas
Söndag: Ett pass på ängen eller en uteritt :)

Hon kommer inte särskilt hårt då hon inte är igång så mkt än men vi börjar så här denna veckan så får vi se hur det funkar :)
 
 
 

Lillemans Ridschema V. 13

Måndag: Joggas en kort runda på vägarna
Tisdag: Tömkörning I paddocken om den inte är stenhård.
Onsdag: Vila
Torsdag: Rida i paddocken eroende på hur den är.
Fredag: Uteritt( Ev hoppträning om det funkar)
Lördag: Lugnare uteritt om han har hopptränat annars blir det intervall träning
Söndag: Markarbete i paddocken :)

På ett ungefär ser denna veckan ut kanske blir det någon ändring beroende på om det blir mkt som ska göras i skolan eller om det är ngt annat som kommer i vägen :)

 

Hoppträning :)

Varit och hopptränat idag med lilleman som skötte sig fin fint!
Båda var lite ringrostiga men hoppade lite små hinder fokuserade på att hålla en jämn rytm och det gick bra lite pigg men det ärinte så konstig annars tycker jag att han var fin :)

veredus guarnieri riding boot

I fredag kom de efterlängatde paketet med veredus guarnieri ridstövlarna som jag köpte begangnat som enast var använda 4 grr!
Fick hem dem och inte en skråma på dem, super nöjd med dem :D
Ridning med dem två gånger nu och dem skaver inte vid vaden utan lite mer vid foten men det är nog att jag behöver rida in dem lite till, annars super stövel att rida i ;) rekomenderas varmt till dig som vill lägga pengarna på en dyr stövel med kvalitet annars kan man hitta fina begagande till bra priser ´som på hästnet :)
 
 

Snart kommer..

Påväg hem är det hemliga paketet till mig snart, det skulle skickas i em så de kommer nog i veckan ^^ Glad tjej :)
 
En ledtråd är att de kommer från veredus :)
 

fin men busig häst :)

Idag var det uteritt på schemat. Han var mkt finare än igår iallafall men hade lite busigheter för sig som ex. att tvärnita framför lite snö på vägen när jag galoppera honom, haha att jag inte höll på att dö av skratt:P
Imorrgon ska jag se om det går att rida i paddocken annars tömkör jag honom eller rider ut.

sees :)

welcome home kellie <3

Kellie kom hem idag igen det funkade inte riktigt på ridskolan, hon blev lite för pigg och tyckte nog var lite för latojolajan men men allt kan ju inte funka ;)
 
 
 

Bruksprovet?

börjad eskriva på ett inlägg om bruksprovet men glömt att publicera det.. Men men tänkte kolla vilka hingstar ni gillade mest av dem ngodkända eller alla som visades? :)
Jag gillade en efter catoki men den gick inte igenom, tyvärr men sen fanns det dem som blev godkända var fina tyckte i allafall om 3-5st :)
 
 

Argumentation?

Ska ha muntlig argumentation i skolan imorgon och vet inte vad jag ska prata om!

Har ni några tips? :)

Tömkörning idag med :)

Idag blev det samma som igår lite tömkörning och longering ^^ Säger bara shit vad fin han var i handen idag och såg jätte fin ut tycker jag :)<3, riktigt trevlig! inte alls tung i handen som han kan bli i ridningen.
Imorgon ska jag försöka rida lite om det blir i paddocken om den inte är stenhård annars blir det ett lite lättare pass på vägarna .

10 minuter

10 minuter till vi slutar sen blir det bussen hem och rida lillis :)
Kom till stallet vid 7:20 i morse så hann mocka allt och fylla på vatten och göra foder till lillis och flajsan för jag började inte förrän kvart i 10.
Tömkörde honom igår så ska se hur han känns idag :) Just nu snöar det ute... USCH!
Men det får bli en uteitt i snön för paddocken är inte ridbar idag.. igår var det jätte bra att tömköra i på mittvolten. När jag blir miljonär ska jag bygga ett ridhus :P

JIPPI!!!!

Dem var inte sålda så snart är dem på väg hem till mig! :D:D Längtar till dem kommer :)
 
vad tror ni det är?
 
 

bortskämd..

Skämmer bort mig ännu mer om dessa godningar inte är sålda :) Haha jag som hade köp stopp fram till Göteborg horse show. Vad tror det jag har tänkt att köpa? :) Hoppas hoppas att dem inte är det! :)

Finaste <3

Lite snabb uppdatering om dagens löshoppning som gick väldigt bra men en fin liten häst som hoppade jätte fin tycker jag ^^ <3 Bjuder på en gammal video som fanns i hennes annons när vi köpte henne :)

 

 


Löshoppning :)

Idag drar jag och mamma och löshoppar flajsan :) ska bli jätte spännade att löshoppa henne eftersom vi inte har löshoppat henne sen vi köpte henne ^^ :) <3
 
 

kom på..

Kom på att det är studie dag på måndag! :) skönt då hinnner man göra extra mkt :) Annars går jag i skolan från 9:50 till 16:05, vilken tur man har att det är den långa dagen :)

Bästa reklamfilmen :P

 
 

slutar 35 minuter..

Läraren har ont i ryggen idag så vi slutar 14:00 men bussen går inte förrän 14:44...
men ändå slipper ha lektion, bara lite surt att det inte går en buss så man kommer hem tidgare..
bloggar mer ikväll :)
 
 

Lilleman V. 10

Tänkte skriva hur lillemans schema ser ut denna veckan
 
Måndag: Red ut
Tisdag: Vila
Onsdag: Uteritt med lite intervaller
torsdag Lugnare uteritt
Fredag Uteritt har ej planerat än
Lördag: idag blir det paddocken om den är bra i underlaget och om isen är borta och inte blaskig och kärlossning.
Söndag: Samma som på lördagen då det blir mer mjukgörande osv pass om paddocken tillåter. Annars rids han ut båda dagarna med mjukgörande krav och lite hårdare arbete ute på vägarna :)
 
Det blir väldigt mkt uteritter nu pga att paddocken inte går att rida i.. men det skaddar ju inte heller att komma ut :)
 
och nästa vecka ska vi ÄNTLIGEN dra igång med hoppträningarna igen och jag har verkligen längtat som en TOK! <3 Eller vem vet om det finns tid över denna veckan som är smokfull av saker som ska göras  så kanske denna veckan får se man vet aldrig! :)
 
 
 
 

Rooosa!

Hihi, känns som det är väldigt trendigt med rosa just nu? :P Kommer mkt fina kavajer i rosa som ex. från animo och kingsland. Vad tycker ni om de rosa kavajerna eller vilken färg skulle ni vilja/har ni på era kavajer? jag har en vanligt svart från jacson men sen när jag ska köpa mig en ny om typ 300 år så skulle det nog vara en kavaj i bra pris klass och som sitter bra men drömkavajerna är typ från spooks, rosa kingsland eller animo m.fl. Men en kavaj som man är lite sugen på är en typ spooks kopia från hööks som ser ut att sitta bra och som är snygg också. haha vet att det är mkt utrustnings inlägg på bloggen men håller på att koka ihop lite andra inlägg som kommer upp under dagarna om de blir bra :)
Såg denna kavajen på bloggen http://internationalshowjumping.se/ en animo.
 
 

förslag?

Vad gillar ni att läsa om på en blogg? Kom gärna med tips :)

Tävlings Outfit 1

 
- Pannband swarovski
- Richmond high rider köpta från www.myone.se
- Schockemölhe schabrak köpt på Gbg horse show 2011
-jacson kavaj
- Gpa Speed air evoultion från www.sharpman.se
- Veredus skydd olympic
- CH hunter träns från www.hooks.se fast i svart.
Vita ridbyxor är inget speciellt märke men vill inskaffa ett par från John whitaker kanske under gbg horse?
har ni något tips på snygga vita ridbyxor? :)

bebis flajsan <3

Bjuder på lite bilder på flajsan som föl :)
 

Svenska lektion..

Alltid lika roligt att ha svenska.. Noooot...

Fast det blir roligare när man kan blogga lite under tiden :P

Dagens Schema för lilleman är inplanerad vila så det blir att mocka alla boxarna efter skolan och ta in hästarna och fodra idag :)

 

kommer skriva lite mer och se om jag hittar på några fler roliga inlägg under dagen :)


shoppat igen..

 Hallåå bloggen :)
 
Idag var jag på hööks igen för att byta mitt träns till Cob storlek och för att köpa ny grimma till kellie, hon åker nog till min Hopptränares ridskola nästa helg så ville att hon skulle få en nya fin grimma och ja.. En av de dyrare blev det givetvis! så under denna veckan blir det att putsa hennes utrustning, tvätta kellie och rycka mannen osv.
Tycker det är mer värt att lägga pengarna på en bra och fin grimma som håller och inte en grimma som går sönder eller blir ful med en gång.. Utan det blev en Lamciell ur den nya collectionen som jag tyckte var något att ha  men sen fanns det många andra grimmor men denna fastnade jag mest för annars om det skulle funnits Eskadron grimmor så skulle det lät blivit en sån om det skulle funnit i ngn fin färg :) Nu blir det slut shoppat fram till Göteborg horse show iallafall :)
 
 
bild från www.hooks.se
 
 

Dagens Ridpass 2 mars

Hade tänkt mig en längre runda idag men pga av det blåste nästan storm så blev det bara en liten sväng. men han fick iallafall komma ut och röra på sig den lilla gossen <3 Imorgon vädret tillåter ska det bli en mer ordentlig tur.
 
 

glöm inte bloppisarna!

http://bestehastarna.blogg.se/2013/february/hastbloppis-del-2.html
 
http://bestehastarna.blogg.se/2013/february/hastbloppis-del-1.html
 
fynda fina saker dock är bilderna inte det bästa kvaliten men bättre bilder kan fixas om ni är intresserade :)

närmar sig..

nu närmar sig Göteborg Horse show med stora steg! Åhh vad jag längtar!! Har ni köpt biljetter än?


Dagens Ridpass 1 mars

 
Lilleman fick en lite lättre pass idag ddå han inte har gått under de dagarna jag har varit i stockholm , red ut en sväng han fick galoppera lite och trava men nästan inga krav. Kändes lite stel men annars finfin :) Imorgon blir det att rida ut igen  fast en längre sväng :)
 

typiskt..

Prova det nya tränset på lilleman först idag(det är flajsan men eftersom jag skulle rida lilleman så fick han prova det först:P) Men tyvärr var det för stort.. :/ Och han har flajsan har ungefär lika stort huvud så ska byta till ett i Cob storlek istället.


RSS 2.0