Under Gotheborg hs !

Fy vad bra vi lotterigruppen jobbade iår!
med en extra dag som hjälp fick vi sålt alla lotterna i hela lotteriet ! och det motsvarar ca 35 000 lotter :D
Under dessa har dett varit lärorikt och super roligt, Kollat när de trimmar på morgonen och sen kollat på lite olika klasser under tiden jag har gått upp och ned i trapporna på arenan och sålt lotter. Nu är det bara 9 måndader tills nästa gång :P
Bilder kommer på året shoppning det mesta blev faktiskt spontan shopping om jag ska vara ärlig ;)

so sorry!

Trodde att det skulle bli en bättre bloggning från Gbg Horse show har haft otroligt mkt att göra har varit i scadinavium från klockan kvartiåtta till 23 förutom de korta dagarna sen har jag inte haft någon tillgång till ngn dator därmed dålig bloggning från min sida men dessa dagarna har varigt BÄST! skriver mer sen ;)

praktiskt!

har länge kollat runt efter  ett sånt här regntäcke som man bara lägger över sadeln när man är iväg och tävlar om det är dåligt väder, har kollat på många andra modeller men har inte gillat dem verken modell mässig eller kvalitet mässigt, men ska nog åka in till hööks en dag och klämma på detta täcke för det är väldigt användbart när man står och väntar eller rider fram sin häst :) kostar ca 349 kr.
vad tycker ni om detta täcket? ;)
 
 
 

lite mindre än..

nu är det lite mindre än 24 h så är jag inne på gotheborg horse show areanan med lotteri gänget och ska sälja lotter :D:D LÄNGTAR!
Vilka ska ditt under Gbg horse show veckan? :D

DagensRidpass 22 april :)

Lillis fick ett pass i paddocken och det gick rätt bra. Dock blir jag lite stum i handen som kan leda till att han blir tungre i handen men det blir bara stundtals!
Men annars var han fin i skrittarbetet var lyhörd och fin. I traven kanske inte riktigt fin ngt tung i handen som kan vara mitt fel också då jag blir lite stumm som skrev ovanför. Annars gjorde han väldigt fina tempoväxlingar och övergångar, öpnnor och slutor osv. Galoppen var det som gick bäst idag i vårat svåra varv= höger varvet där var han bäst i alla gångarterna fakttisk kändes mer igenomriden i denna sidan än i andra så fick jobba på det under passet att få igenomarbetad vänster sidan som blev bättre mot slutet men inte riktigt så jag ville ha det men hade inte tid att rida så längde då vi skulle hämta min lillebror. Men annars kändes han bäst i galopp arbete då var ha lätt och fin i handen under bakdelen under sig och kändes riktigt trevligt!
Nöjd med dagens pass imorgon ska han ridas ut och sen får han liten mini vila under dessa 5 dagarna Göteborg horse show är kan hända att mamma aktierar honom med lösgalopp i paddocken eller kanske tömkörning det beror på hur hon jobbar ;)
 
 
 
 
 
 

Rolex FEI World Cup™ Final 2013 - Preview

 
 

under vecka 17!

Nu under denna vecka är 5 dagar gbg Horse show som kommer blir GRYMT!
Lillis rids måndag och tisdag och sen kan det hända att mamma lösgalopperar honom eller tömkör honom under de dagarna jag inte kan rida honom. Dock under 8:15-10:00 under torsdagen kommer jag göra nationellt prov i svenska och sen bär det in till göteborg igen ^^ det är även nationellt prov på tisdag samma tid i svenska. Så denna veckan blir det mkt att göra men ska försöka att hålla er uppdaterade under Göteborg horse show och under resten av dagarna av veckan också :)
 
 
 
 

4 dagar!

Snart börjar Göteborg horse show bara 4 dagar kvar!!!!
Längtar, längtar och är skit peppad nu när jag ska sälja lotter under alla dagarna i år igen :D
 
Vilka dagar ska ni ditt? :)

uteritt barbacka!

idag fick lillis en jogging dag efter dagen hoppning, så det blev en barbacka tur ute på grusvägarna och lite i skogen, jätte mysigt! <3


Lamciell schabrak med stor E på sidan?

Letar efter ett scharak/ har kollat på ett schabrak från lamciell med stora E omringat med blått så himmla länge men aldrig fårr tummen ur att köpa den. Nu hittar jag inte det i webb shoparna men är det ngn som vet o de fortfronde säljs i butik?

dagens Outfit

 
Ridstövlar från veredus
Veredus senskydd olympic
Träns från hööks modellen CH hunter (svart)
Swarovski Pannband
Gpa Hjälm speed air evoultion köpt hos sharpman.se
Ridbyxor från john whitaker
Långarmad piké från Hv Polo
Schabrak från shockemölhe
 
Inte med på bilden
 
Sadel- Subben segifried 2
Martingal- Jw
 
 

Störande!!

Får damp letar efter en bränd CD med gamla bilder på kellie och andra hästar och Första gången jag hoppade förra ponnyn jag lånade.. Skulle vara roligt att kolla på alla dessa bilder på kellie och de andra bilderna men hittar den inte! Kanske bjuder på lite gamla bilder om jag hittar CD. ;)

Dagens Resultat

Var i marks Rk och hoppade en pay and jump idag, det fick bli en 70 och 80 som start på säsongen.

70 cm = 4 fel
Red fram kändes fin och pigg kunde dock lyssnat lite bättre men blev lite bättre efter en stunds framridande. Framhoppningen gick bra, han hoppar knappt på denna höjden kändes det som men eftersom det var första gången vi var ute med honom så ville vi hoppade lite lägre klasser för den delen. Inne på banan fick vi ett nedslag som var mitt fel då jdet var lite dålig galopp ur svängen och hindret kom rätt snabbt ur svängen. Annars helt okej runda dock var han i några bommar om det var att han nochalera att det är lågt och sen kunde jag varit lite mer still med min hand så jag lät honom sköta jobbet. Annars nöjd ;)

80 cm = 0 fel
 en bättre runda och jag red bättre i denna rundan också, där jag fick petet förra gången hoppade riktigt fint den här gången och det berode på att jag red bättre igenom svängen. Kunde ändå varit litte mer still med handen men det är något jag måste jobba ;) Annars nöjd med denna rundan också ^^  
 
nästa gång ev. i Gråbo v.18 då kommer vi nog hoppa två 80

Dagens ridpass 18 april :)

Red lilleman i paddocken mer dressyrinriktad pass och han lossa efter ett tag och blv riktigt fin tycker jag, han blev lösgjord och jag kom åt honom och gjode fina öppnor, skänkelvikningar och allt möjligt jätte bra och var inte det minsta tung i handen efter skrittarbete ^^ Nice horse :) Trots att vi nästan blåste bort i vinden så skötte han sig riktigt bra och tempväxlingarna i trav var att riktigt fina och han lyssna och gjorde exakt det jag krävde :) Även i galoppen :)
Imorgon rider vi ut en sväng och sen på lördag står det pay and jump på scheamat på marks ridklubb en 70 och 80 blir det ;)
 
slutar i skolan 14:35 imorgon= kortdag eller typ kort dag iallafall :P
Så kanske hinner rida rosa nosen om jag har tur :)
 
 
 
 
 

no ridning :(

Blev ingen ridning idag pga att massa annat skulle göras och att jag slutade 16:05 och var inte i stallet förrens 16:40 så det var bara att börja mocka 5 av 6 boxar + lösdriften och ordna hö till alla hästarna och foder men det fanns lite tid så flajsan fick komma in lite och bli borstad och lyfta fötterna osv ^^ <3 Imorgon har jag planerat att tömköra lilleman och ev rida rosa nosen om tiden finns till ;)


sadlar?

Det finns en djungel med sadlar från riktiga skitsadlar till super fina sadlar. Många tycker att stubben sadlarna är hårda att rida i men jag tycker att dem blir bekväma när man har vant sig. Sen finns det också olika saldar från stubben. Just nu för tillfället har jag en Stubben sigfried 2 hoppsadel till lilleman som är lite hård men en riktig bra sadel. kommer troligen köpa en stubben som första sadel till flajsan beror på om den ligger bra of course. kanske lillis om hans ägare vill sälja den annars vill jag köpa en stubben artus CS den är väldigt bekväm att rida i. Rosa nosen, heavy och de andra hästarna i stallet rids med en sån sadel och därför har jag fått lite dille på den också.och så ligger stubben sadlarna bra på de flesta hästarna också och de håller väldigt länge för den delen också!
 Men sen när firefly har växit klart är ju drömsadel en Amerigo DJ eller en annan modell eller bruno delgrange , equipe eller butet osv. haha drömma kan man alltid!
Vad har ni för sadlar? Och vad skulle ni tipsa om för sadel?
 
 
 
 
 
 

Bildbomb på bebsan :D

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dagens Upplevelse!

Tro det eller ej men idag red jag för första gången i lillemans dressyrsadel!
Skratta de första varven, men föredrar hoppsadeln :P men annars var det helt okej pass under vissa stunder var han jätte fin och andra lite mindre bra. Imorgon blir det att rida ut en sväng fast i den älskade hoppsadeln ;) Red mkt mjukgörande men fick inte riktigt loss honom så som jag ville ha honom. Man är ju inte riktigt van att rida i dressyrsadel så det såg lite hej kom och hjälp mig :P haha xD

Rosa nosen aktiverade med lösgaloppering i paddocken som hon tyckte va dö roligt det syntes på hela häst, sprang som en duracell kanin varv på varv, så imorgon blir det trim i paddocken för hennes del :)

 
 
 

Läderbalsam

Skulle vilja prova equipes läderbalsam, vet att många är nöjda med det så under gbg horse show kommer troligen det inskaffas för mitt tib börjar ta slut ;)
Ni som har det, vad tycker ni?
 

Min prinsessa <3

Idag åker kellie till en super familj som ska låna henne under ett tag och hoppas att allt funkar då jag tycker väldigt mkt om familjen och tror kellie kommer älska dem också och trivas super! Men kommer sakna min lilla prinsessa <3
 

utvärdering Veredus guarnieri Ridstövel

Jag hade tänkt att utvärder de nya ridstövlar som jag köpte begagnat på hästnet för ett superpris och enast ridna i 4 ggr. Jag säger batt jag skulle kunna leva i dessa ridstövlarna!
Super bekväma att rida i nu när jag har ridigt i dem ett par dagar och riktigt in dem mer, i börjar var de lite stela men det var inte många gånger de var det när jag red. Stövel ger ett väldigt bra stöd och man blir väldigt bortskämd att rida med dem!
Även att dem har ett boa system som gör att många kan använda dem och särskilt om man har vårt att hitta stövlar som sitter bra. och gör att dem sitter som en smäck. Och ett plus för att det finns ngn slags sporrhållare så kan man välja hur man vill ha sporren.
 
Info om stöveln: http://www.chevalridsport.se/sv/ridstovlar/ridstovlar/guarnieri-den-forsta-ridstoveln-fran-veredus.htm
 
Pris varierar mellan 6000-7000 kr
 
Vet att stövel är väldigt dyr men om man har spanat in den och funderar att köpa den så rekomenderar jag den men det finns också väldigt fina exemplar på hästnet om man vill köpa begangnat ;)
 
 
vad tycker ni som har veredus stövel?
 
 

hästars aktivering idag!

Idag ska lillis joggas lite lugnt ute på vägarna efter gårdagen hopptränin så han får lea upp sig lite. Tror också att jag eventuellt kommer rida Rosa nosen också fast i paddocken. För henne blir det mkt mjukgörande träna på lite öpnnor och skänkelvikningar/flytta henne för skänkel osv och få en bra galopp som är rund och fin.
 

Fin häst!

Väldigt nöjd efter dagens Hoppträning med lillis!
Hoppade för första gången ute och fick ett apr väldigt bra språng och vissa kom vi lite fel så det blev upp och ned språng. Annars var han pigg och fräsch! Han är som en unghäst, det märks kanppt att han är 19 år gammal den lilla gossen!
Hoppade bana 2 ggr kände väldigt bra unde rrundor dock upp och ned sprången det negativa men på de bra sprången är riktigt nöjd, kunde också bli dock lite stark men inte så farligt utan tycker att jag fick tillbaks honom rätt bra under distanserna.
 Nu taggar vi för nästa lördag då det gäller en Pay and jump på marks RK det blir troligen en 70 och 80 där då ;) Inga direkta höjer men vi satsar på att få bra rundor och att komma in i flytet osv innan vi går upp på 90 och 1 m osv :D
 

Dagens Ridpass 7 april

Lilleman: Red ett mer triminriktad pass i paddocken då jag inte var riktigt nöjd med gårdagens pass. Idag var han mkt bättre och finare desutom och arbeta på bra kunde dock bli stundtals lite tung i handen men annars tycker jag att han lossna betydeligt mkt mer än vad han gjorde i går!

Heavy: Fick rida igenom honom ordentligt idag då han har stått två dagar, han ville inte alls det jag ville i början och där jag krävde ngt av honom så började han pipa xD haha, han är så rolig den häst. Efter en stund basic ridning fram fram in i handen osv började han ge med sig och gick helt okej i slutet av passet ;)

Kellie: fick vila idag <3



blääää..

Imorgon börjar skolan och är grymt tagga... NOOT!
Ska bli kul att träffa kompisarna igen efter lovet men annars känner jag mig inte sugen på att gå till skolan till 16:05. Denna vecka är mkt i skolan muntlig nationelltprov i svenska, och sen massor av annat :P

Närmar sig!

Nu närmare sig Gotheborg horse show med storm steg!
längtar som en tok verkligen till gbg hs! :D:D

Like!

Den nya collection från eskadron är väldig fin tycker jag!
Har spanat in massor av saker som man vill ha, tänk om man var miljonär :P
Men det kanske blir en sånhär eskadron grimma på GBg horse show iår, hoppas att de kommer med fårskinn också då blir det lätt en sån här ;) vad tycker ni om den nya collectionen?
 
 
 

följ bloggen på instagram!

Följ gärna bloggen på istagram och blogglovin :D
Istagram:bestehastarna



2 av 3

Det blev bara 2 hästar att rida idag . kellie fick vila och kommer ridas imorgon istället.

Rosa Nosen var fin red som igår fast ngt mer lösgörande provade på att skänkelvinkningar, öppnor m.m. och det gick sådär, hon har lite svårt för sånt men det ska också bli bättre ;) annars fin häst!

Lilleman fick komma ut på vägarna och rejsa lite idag med lillponnyn. inga dirkta krav utan att han fick släppa loss och ha lite extra roligt :D

full fart!

Hela dagen blir det fullfart då det ska mockas, fodras, vattnas, ridas 3 hästar + ev en annan och sen en massa andra saker så bloggen hinns inte med men ska försöka göra ngt tids inlägg under dagen ;)
 
 
 

Dagens Ridpass 1 april

Red ut kellie idag och hon var lite lugnare idag än iförr går :P
 
Imorgon ska hon få joggas en stund i paddocken och sen ppå onsdag vilar hon och på torsdag rids hon i paddocken och på fredag kommer en familj och provrider henne ;)
Lilleman fick en vilodag idag :)
 
Rosa nosen reds i paddocken okomplicerat då hon är igångsättning. Red i alla gångarterna och kändes fin, galoppen var rundare än sist och det är ett plus, då hon är lite svag i galoppen men det ska arbetas på mer när hon kommer igång ;)

Bloggtävling hos asslatjejerna.blogg.se

 
Länk: http://asslatjejerna.blogg.se/2013/march/var-tavling.html#comment
 
 

RSS 2.0